Viemärien sukitus


Viemärien sukitus -tekniikka on kehitetty 1970-luvun alussa käytettäväksi viemäreiden ja putkistojen korjauksessa. Se soveltuu yhtä hyvin käytettäväksi muovi, valurauta, betoni ja saviputkien saneeraukseen. Tekniikkaa käytetään putkistojen saneeraamiseen koko maailmassa. Inversioputki on mahdollista asentaa alkaen halkaisijaltaan 50mm viemäriin. Menetelmää voidaan käyttää yhtä hyvin asuin-, liike- ja teollisuuskiinteistöissä kuin kunnallisissa viemäreissä. Pysty- ja pohjaviemäreissä se on ylivoimainen tapa suorittaa saneeraus, rakennusteknisiä töitä tulee minimaalinen määrä verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin.

Kaikista saneerausmenetelmistä inversio-sujutusputki on ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Kolmikerroksinen komposiittirakenne: Vanha putki toimii kantavana rakenteena yhdessä inversioputken runkoaineen kanssa, turvakalvo takaa täydellisen tiiveyden. Täysin tiivis: Pvc tai pu-kalvo toimii tiiveyden takuuna. Tasalaatuinen: Ennen asennusta runkoaine mankeloidaan tasaisen ainevahvuuden saavuttamiseksi. Samalla runkoaineeseen mahdollisesti sekoittuneet ilmakuplat puristuu pois. Erinomainen rakenteellinen vahvuus: Materiaalivahvuus on moninkertainen verrattuna muihin saneerausmenetelmiin. Runkoaineena käytetään vain saneeraustarkoitukseen valmistettuja ja testattuja epoksi ja polyesterihartseja sekä silikaatteja.

Paineenkestävä: Asennustapahtuma on samalla painekoe uudelle putkelle. Jos osuudella on heikkouksia, asennusta ei voi suorittaa. Käyttökokemusta jo lähes 40 vuoden ajalta: Inversioasennuksia on tehty 1970 luvun alkupuolelta alkaen, loistavin tuloksin. Vanhan putken läpisyöpyneet kohdat korjautuvat ilman eri paikkausta. Voidaan kunnostaa myös pahoin rikkoutunut putki jos putken profiili on säilynyt. Nopea asentaa, aiheuttaa vain vähän haittaa asumiselle. Ympäristöystävällinen, asennuksessa ei tarvita liuotinaineita. Vähäinen tarve rakenteiden rikkomiselle ja kaivuutöille.

Comments are closed.